Kwalificatiewedstrijd heren NK 2019 in Hoofddorp

Afgelopen weekend turnden de heren van Mauritius een wedstrijd om zich te kwalificeren voor de halve finale. De jongens uit de eerste divisie hebben nog een  kans om zich te plaatsen, maar voor de jongens uit de 2e divisie moest het dit weekend gebeuren.

Instap 2e divisie:
Levi de Kleuver turnde een goede wedstrijd, op ringen werd hij zelfs eerste! Ook op brug en rek liet hij zeer nette oefeningen zien. Levi werd 7e , op naar de halve finale in Enschede!

Pupillen 2e divisie: Dick Bond en Dani Schilder trainen hard om nieuwe oefeningen onder de knie te krijgen. Sommige van deze plus elementen mogen ze al laten zien tijdens de wedstrijd. Dick turnde een hele nette constante wedstrijd. Dani durfde al veel nieuwe dingen te laten zien, maar dat ging nog lang niet overal foutloos. Wel een hoogste score ooit op rek en een mooie 2e plaats. Op naar de halve finale Dick en Dani!

Pupillen 1e divisie: Cas Klein en Kyan Jacobs turnden hun eerste wedstrijd weer een niveau hoger dan vorig seizoen. Cas turnde zich ondanks een blessure aan zijn voet en wat foutjes op rek, ringen en voltige naar een 4e plaats. Ook Kyan maakte behoorlijk wat fouten deze eerste wedstrijd, maar hij liet wel een heleboel nieuwe elementen zien, uiteindelijk werd hij 5e. Met dus nog ruimte voor verbetering is een podiumplaats mogelijk voor beide heren in de volgende wedstrijden.


Jeugd 1e divisie: Lode Philippi ging, na een seizoen geen wedstijden geturnd te hebben in verband met een gebroken hand, lekker van start op ringen, wat later  goed genoeg bleek voor een toestelfinale. Yoran Rein liet daarna mooie oefeningen zien op vloer en voltige, waarbij hij zich voor beide onderdelen direct wist te plaatsen voor een NK toestelfinale. Yoran werd 3e en Lode turnde zo constant dat hij 1e werd!

Junior 1e divisie: Hierin kwamen maar liefst 4 turners uit van Sint Mauritius. Stefan Rein, Dorin Radulescu, Bram van Zelst en Mikel Zwarthoed. Deze 4 jongens waren allemaal zeer aan elkaar gewaagd en turnden allemaal een uitstekende wedstrijd waarbij het voor elk van hen mogelijk was om op het podium te eindigen. Dorin deed het uiteindelijk het beste en behaalde een 3e plaats en stelde daarmee al een NK finale plaats veilig. Stefan scoorde 1 punt minder en werd 5e. Wel stelde Stefan op vloer een NK toestelfinale veilig. Mikel werd na een val van ringen 7e. Voor Bram van Zelst eindigde de wedstrijd in een teleurstelling omdat hij 4 punten aftrek kreeg omdat de jury vond dat hij 1 element te weinig had geturnd, hierdoor werd 11e.

Met dank aan de trainers en onze sponsoren KIVO Plastic Verpakkingen en Café de Dijk

Sponsors

QR donatie