Nette resultaten voor St Mauritius op Regiokampioenschap

D1 en 4e divisie damesturnen, Amsterdam 6+7 april
Een heleboel dames van de St. Mauritius D-groep hadden zich geplaatst voor dit regiokampioenschap, ze behoren dus al tot de sterkste turnsters binnen hun categorie.  De meiden kunnen hier doorstromen naar de districtskampioenschappen, het hoogst haalbare in dit niveau.

instap D1 - Riva Bon
Riva werd door de jury geprezen voor haar netheid, wat resulteerde in mooie scores. Ondanks een foutje op balk en vloer werd Riva netjes 5e en ze stroomt hiermee door naar de districtfinale.

pupil 2 D1 - Annebel de Boer en Kim Zwarthoed
Annebel focust zich de laatste tijd vooral op de netheid en dat was vandaag goed te zien. Vooral op sprong en balk leverde haar dit mooie scores op. Kim turnde vooral een super mooie vloeroefening met hele strakke arabier-flikflak-flikflak. Helaas werden de zenuwen haar op balk wat te veel waardoor zij er af viel. Annebel eindigde als 20e, Kim als 21e.

Pupil 2 D2 - Emily Veerman en Lynn Kuipers
Niet alles zat mee, maar beide dames turnden een keurige wedstrijd. Emily blonk uit op brug waar ze het 5e cijfer van haar categorie haalde. Emily werd 25e en Lynn eindigde als 28e.

Pupil 1 D2 - Abigail Kok, Charissa Veerman,  Michelle Mol  ,  Julie Schilder en Noa Braan
De dames lieten hele mooie oefeningen zien.  Vooral Charissa was op dreef en turnde zich naar een 4e plaats in het eindklassement! Michelle werd 18e,  Abigail 21e, Julie 26e en Noa 27e  .

jeugd 2 4e divisie - Kirsten Buis, Lisa Zwarthoed, Emily Zwarthoed, Roxy Tuip en Fabienne Plat.
Deze dames hadden het voor elkaar gekregen om hier als complete groep aan de start te mogen staan, dat is al een hele prestatie. De meiden turnden super stabiel en maakten geen grote fouten. Lisa lukte het om als 17e door te stromen,  Kirsten werd 21e, Emily 22e, Roxy 27e en Fabienne 30e.

Jeugd 1 D2 Maggy Hoekstra  en Sophie Schilder
Het was Maggy haar dag zaterdag, ze turnde prachtig en werd zelfs eerste op onderdeel balk. Sophie liet vooral een hele mooie vloeroefening zien. Maggie mocht het podium op om het zilver in ontvangst te nemen, Sophie moest genoegen nemen met een 19e plaats.

Junioren 4e divisie - Danielle Klouwer
In deze categorie turnen 2 jaarlagen, waarbij Danielle nog in de jongste categorie valt en dus tegen veel meiden turnt die minstens een jaar ouder zijn. Danielle was in vorm en verbaasde vriend en vijand door het 2e cijfer te halen op vloer, het 3e op de balk en de 4e op brug. Aan het einde van de rit mocht zij het podium betreden op de 2e plaats, waarmee zij ook doorstroomt naar de districtfinale. Een super knappe prestatie!

Met dank aan sponsoren ETB Cas Sombroek en Succes Schoonmaak

Sponsors

QR donatie