Succesvol turnweekend voor heren Mauritius in Alkmaar

Afgelopen weekend werd er geturnd in Waalwijk. De benjamins turnden hun finale terwijl de  instappers en pupillen de halve finale turnden waarin zij zich probeerden te plaatsen voor de finale. De keuzeturners hadden hun laatste kwalificatie wedstrijd, ook zij konden zich hier opnieuw proberen te plaatsen voor de landelijke meerkamp en toestelfinales over 2 weken in Alkmaar.

Benjamins talentendivisie: Sem Veerman liet tijdens de finale zien dat hij thuishoort op dit niveau, van de 30 deelnemers eindigde Sem op een knappe 5e plaats! Sem turnde zeer constant en alleen op voltige maakte Sem helaas een fout waardoor hij net niet op het podium kwam.


Instap 1e divisie: Alex van Rijn begon ijzersterk op brug en dit leverde hem ook een toestelfinale op. Op rek werd streng gejureerd waardoor het cijfer wat tegenviel. Vervolgens weer een mooie, strakke vloeroefening, die ook een toestelfinale heeft opgeleverd. Op ringen en sprong zijn nog wat dingen te verbeteren. Hij werd 7e, genoeg voor de finale, met maar 1 punt verschil op de nummer 2.


Pupil 1e divisie: Cas Klein begon met een goede sprong gevolgd door een mooie brugoefening, het cijfer viel wat tegen, maar achteraf bleek dat er heel streng gejureerd werd en dat dit een prima cijfer was. Op rek turnde Cas een strakke oefening met alle bonuselementen. Aan de ringen kunnen de zwaai-elementen hoger, maar Cas plaatste zich gemakkelijk voor de finale met een 5e plaats en behaalde 5 toestelfinales!

Kyan Jacobs turnde een zeer stabiele wedstrijd dit keer. Aan het tweede toestel, de brug,  liet hij een supermooie oefening zien en nam gelijk de leiding in het klassement, deze gaf hij niet meer uit handen. Aan het laatste toestel ringen liet Kyan zien dat hij ook hier de beste was. Met een mooie 1e plaats en het behalen van alle toestelfinales kon deze dag niet meer stuk!

Junior 1e divisie: Terwijl Stefan Rein, Mikel Zwarthoed, Dorin Radulescu zich al geplaatst hadden was het Bram van Zelst nog niet gelukt. Bram turnde een uitstekende wedstrijd en greep maar net naast het goud. Een 2e plaats was voor Bram ruim voldoende om zich te plaatsen voor het NK. Stefan turnde ook een sterke wedstrijd en had al zijn zinnen gezet op voltige. Helaas raakte hij uit balans en viel, hierdoor liep hij zijn gewenste toestelfinale op 0,10 mis. Met een 6e plaats in de meerkamp finale was Stefan toch tevreden. Mikel Zwarthoed had niet helemaal zijn dag en had kleine missers op rek, voltige en sprong. Meer dan een 8e plaats zat er daarom niet in. Ondanks zijn misser op voltige wist hij zich nog wel te plaatsen voor dit onderdeel. Dorin Radulescu had afgelopen woensdag twee vingers gekneusd en turnde alleen mee op het onderdeel vloer. Hier liet hij een prachtige oefening zien. Het is dan ook te hopen dat hij op tijd hersteld is voor de finale.

Jeugd 1e divisie: Yoran Rein en Lode Philippi hadden zich ook beide al geplaatst voor het NK en konden vrijuit turnen. Lode was net als in de andere wedstijden zeer sterk, maar kon helaas dit keer net niet de gouden medaille mee naar huis nemen. Hij behaalde een mooie 2e plaats. Yoran turnde een stabiele meerkamp tot het onderdeel voltige waar hij helaas ten val kwam. Yoran werd uiteindelijk 11e, precies op 1 punt van de nummer 4.
Met dank aan de trainers en onze sponsoren KIVO Plastic Verpakkingen en Café de Dijk

Sponsors

QR donatie