Eerste voorwedstrijd 2012 dames 1e en 2e divisie

Afgelopen zondag vonden in Opmeer de voorwedstrijden plaats voor de eerste en tweede divisie.

Dit was een belangrijk moment, want de meisjes hadden deze keer maar 1 voorwedstrijd, dus als ze zich dit weekend niet zouden plaatsen dan konden ze voor de rest van het seizoen niet meer meedoen.
Trainsters Leonie Marzouk, Lisa van Baarssen en Linda Kwakman waren zeer benieuwd wat deze wedstrijd zou brengen.

 

Zondagochtend vroeg startte de voorwedstrijd in de 2e divisie voor Dakota Gerritsen, Amber Tol en Inge Hansen, die uitkomen in de categorie instap.
Als eerste was de brug aan de beurt. Voor alle drie een spannend onderdeel omdat ze nog niet alles onder de knie hebben. Gelukkig was hier weinig van te merken en hebben ze een mooie oefening laten zien.
Op de balk werd vooral door Dakota een prachtige oefening geturnd (13,75). Amber en Inge waren wat wiebelig en vielen beiden naast de balk.
De lastige onderdelen waren nu achter de rug en dat was te merken! Op de vloer lieten de dames hele sierlijke oefeningen zien en werden super hoge scores geturnd.
Dakota 14,4; Inge 13,6 en Amber 13,4.
Ook op het laatste onderdeel sprong vlogen de meiden met het grootste gemak over de Pegasus en werden mooie scores gehaald.
Tot het laatste moment bleef het spannend of Dakota de eerste plaats zou bemachtigen. Uiteindelijk werd zij met 0,2 punten verschil tweede. Een prachtig resultaat!
Inge en Amber werden 7e en 11e . Alle drie hebben zij zich geplaatst voor de volgende wedstrijd.
Top meiden!

Emma en Jette Sloots, Caithlin Veerman en Lynn Groot kwamen voor Mauritius uit in de tweede divisie.
Emma turnde de sterren van de hemel en iedereen keek zijn ogen uit! Wat was zij in vorm! Met een score van 13.60 op balk was zij de uitblinker van de wedstrijd en werd ze verdiend 3e!
Haar zus Jette versloeg haar op 0.05 pnt. en bracht haar op een 2e plaats. Op vloer liet zij een opvallend goede oefening zien wat een verdiende puntenscore opleverde van 13.75. Lynn Groot verbaasde haar trainsters door op vloer een prachtige hoge wissel spagaatsprong te maken, die zij graag tijdens de training ook wel eens willen zien. Lynn piekt wanneer de spanning het hoogst is, en behaalde op dit onderdeel dan ook een mooie score van 13.25.
Zij behaalde de 7e plaats
Caithlin had pech op het onderdeel balk, maar maakte alles weer goed op vloer met een score van maar liefst 14.00! Keurig! Zij behaalde de 8e plaats. Alle meisjes van Mauritius zijn door naar de volgende ronde.
Totaalscore:
2e Jette Sloots 52.90
3e Emma Sloots 52.85
7e Lynn Groot 51.275
8e Caithlin Veerman 51.10
Goed gedaan meiden, nu nog even hard doortrainen voor de volgende wedstrijd maar na vandaag gaat dat helemaal goed komen!
Complimenten aan de trainsters wat zij, ondanks een hectische periode binnen de club, in korte tijd hebben bereikt met deze talentvolle meisjes!


De eerste divisie meisjes waren s’middags aan de beurt.
Hier kwamen Verena Sens en Jill Pannekeet in uit.
Voor Jill was het extra spannend omdat ze gepromoveerd is vanuit de 2e divisie.


Als eerste onderdeel begonnen ze op de brug waar Jill een 13.85 had en Verena behaalde een 14.15. Verena behaalde hier de hoogste score.
Hierna kwam de balk waarbij Jill bij de opsprong een fout maakte en viel, maar toch nog 13.25 scoorde wat erg knap is. Het valt niet mee om je na een val weer te concentreren! Verena kwam 2 keer ten val en behaalde een 12.70. Wij zijn beter gewend bij haar!
Als derde onderdeel was vloer aan de beurt. Jill behaalde een score van 13.10 wat voor haar heel goed was. Verena turnde een mooie strakke vloeroefening en behaalde een 14.05. Top!
Als laatste kwam de sprong en Jill sprong zoals we van haar gewend zijn; ze scoorde een 13.75. Grandioos. Verena behaalde met haar sprong een 13.50 wat een prima score is.
Totaalscore
Verena behaalde met 54.40 de 2e plaats
Jill behaalde met 53.95 de 4e plaats
Dit biedt zeer veel perspectief voor de volgende wedstrijden. Zij hebben nog even de tijd om trainen op de moeilijke punten.

 

Sponsors

QR donatie