Heren kwartfinale Waddinxveen 2012

Afgelopen weekend vonden in Waddinxveen de 1/4 finales turnen Heren plaats. Een plaats bij de beste 28 leverde een plek op in de 1/2 finales. Tijdens deze 1/2 finale plaatsen de beste 14 turners zich voor het Nederlands kampioenschap Meerkamp en de beste 6 turners per toestel plaatsen zich voor de NK toestelfinales. Op zaterdag turnden de turners in de 3e divisie hun wedstrijd.

Dave Groot kwam als eerste in actie in de categorie Pupil niveau 9. Met een prima 16e plaats heeft Dave zich geplaatst voor de 1/2 finale. Dave turnde uitstekend op het onderdeel voltige, wat hem een 17,8 opleverde. Dave wist zich prima te revancheren van het mindere resultaat op de 1/8 finales. In de categorie Jeugd Keuze niveau 8 turnden Sverre van Wijngaarden en Olaf Atteveld. Voor Sverre kwam deze kwalificatie net te vroeg. Door een polsblessure heeft hij de afgelopen tijd niet optimaal kunnen trainen en is de 1/4 finale het eindstation. Ondanks dat Sverre zich niet kwalificeerde turnde hij ruim 5 punten meer bij elkaar dan bij de 1/8 finales. Olaf Atteveld plaatste zich ruimschoots voor de 1/2 finale. Met een 12e plaats kon hij zich zelfs nog een klein foutje permiteren op rekstok.Olaf turnde uitstekend op voltige met een 9,90 pnt.

Zondag was het de beurt aan de turners in de 2e divisie. Lars de Boer en Stef Smits turnden in de categorie Pupil niveau 8. Ondanks dat de oefeningen niet vlekkeloos waren, turnden beide mannen zich naar de 1/2 finales. Lars legde beslag op de 6e plaats en Stef op de 13e plaats. Stef turnde uitstekend op vloer en Lars op voltige. In de middag turnde Julian Muhren in categorie Jeugd 7 en Thom Roeg in de categorie Jeugd 2. Beide turners plaatsten zich ook voor de 1/2 finales. Julian Muhren legde beslag op de 6e plaats. Een foutje op voltige kostte hem een podiumplaats. Op sprong en rekstok behaalde hij de hoogste score. Thom turnde een inhaalwedstrijd. Deze wedstrijd was vooral om te kijken hoever Thom is met zijn oefeningen. Vooral rek en voltige hebben verbetering nodig, de andere toestellen liggen op koers.