NK finale dames 1e divisie pupil 1

Verena Sens Nederlands kampioen 1e divisie

Zaterdag 2 juni begonnen de dames van JSC Sport Verena Sens en Jill Pannekeet vol goede moed aan de Nederlandse Kampioenschappen turnen de finale meerkamp 1e divisie pupil 1 te Waalwijk.

 

Jill begon op sprong en scoorde 13.875. Daarna was Verena aan de beurt op sprong, zij had een score van 14.300. Vervolgens was het de beurt van Jill op de brug, die werd stabiel geturnd en Jill behaalde hier een score van 13.733. Verena had een mooie brug oefening en behaalde de hoogste score van 14.000.

 

 

 

Daarna was het meest zenuw slopende onderdeel aan de beurt, de balk. Jill behaalde hier een score van 13.233. Verena liet een geweldig mooie strakke balk oefining zien en werd beloond met de hoogste score van 14.600. Tenslotte was er nog de vloer. Die was voor Jill zeer spannend. Ze stond na 3 onderdelen 3e en moest alles op alles zetten om die te behouden. Ze turnde goed en behaalde een 13.250 en hierdoor eindigde ze op een 2e plaats. Verena stond na 3 onderdelen 1e en moest ook nog goed haar best doen om deze plaats te behouden. Dat lukte en ze behaalde een 14.250 weer de hoogste score. Jill behaalde in totaal 54.091 punten. Verena eindigde met een waanzinnige hoge totaal score van in totaal 57.150. Het podium was voor Mauritius. Verena eindigde op de 1e plaats en ging er met het goud vandoor en werd zodoende, Nederlands Kampioen in de 1e divisie pupil 1, en Jill werd 2e en ging er met het zilver vandoor.

Toestelfinales

Op zondag 3 juni waren de toestelfinale's. Verena kwam uit op 3 toestellen en Jill op alle 4 de toestellen. Verena moest beginnen op de brug en turnde een hele mooie strakke oefening en zette al gelijk een prachtige score van 14.533 neer die niet meer werd overtroffen. Verena werd dus 1e, Nederlands Kampioen op de brug. Jill turnde ook een hele mooie brugoefening en de score van 14.100 en werd beloond met een prachtige 3e plaats. Vervolgens begonnen Jill en Verena op de balk. Dit werd voor Jill een 4e plaats met een score van 13.100. Verena liet hier een waanzinnige balk oefening zien en werd beloond met de allerhoogste score die ze ooit heeft behaald op de balk, namelijk een die van 15.100. Waardoor ze ook op dit toestel Nederlands Kampioen werd.

Daarna moesten de dames nog op de vloer uitkomen. Jill scoorde hier een 13.900 en behaalde hier de 6e plaats. Verena behaalde ook hier de 1e plaats en dit was dus goed voor goud. Ze had de hoogste score van 14.700 en ook op dit toestel werd ze Nederlands Kampioen. Tenslotte moest Jill alleen nog de sprong doen. Hier scoorde ze een gemiddelde van 13.533 en eindigde hiermee op de 4e plaats. Jill heeft in totaal 2 medaille's gehaald, 1x zilver en 1x brons. Verena haar kampioenschappen konden niet meer stuk en ze won in totaal 4 medaille's en alle 4 waren GOUD. Kortom een zeer succes vol weekend voor het dames NK turnen in Waalwijk.

Natuurlijk kunnen wij niet om onze 2 kanjers heen. De trainsters Linda en Leonie, ontzettend bedankt voor jullie enorme inzet in het afgelopen seizoen en vooral de laatste week. Nog bedankt, ook names de meiden.

Sponsors

QR donatie