Dames 2e divisie 2e voorwedstrijd 2013

Amsterdam kleurt Blauw/Wit

Zondag 20 januari was het de beurt aan de meiden instap 2e divisie voor de 2e voorwedstrijd NK. In deze categorie doet Mauritius mee met maar liefst 6 meiden.

Anouk Tol turnde een zeer nette wedstrijd. Zij liet prachtige sprongen zien die gewaardeerd werden met een score van 13.350. Ook op balk ging het super vandaag, de eerste plaats met 13.250. Op rek scoorde Anouk 11.550. Op vloer moet Anouk nog even oefenen, want hier bleef zij steken op een score van 10.950. Anouk behaalde een nette 10e plaats.

Madelief van Montfort turnde een zeer stabiele wedstrijd. Op vloer ging het lekker en scoorde een nette 13.150. Op sprong (12.425) en rek (10.850) kunnen nog wat puntjes gepakt worden volgende keer. Als laatste betrad Madelief de balk en hier turnde zij een prachtige oefening wat haar de 2e hoogste score opleverde (13.200). Uiteindelijk belandde Madelief op een goede 6e plaats, wat haar net geen medaille opleverde.

Megan Jacobs begon de dag als eerste op vloer. Megan turnde een prachtige oefening en liet zien hoe een vloeroefening hoort te zijn. Zij zette gelijk een score neer van 13.700 waarmee zij als eerste eindigde op dit onderdeel. Op sprong en balk zette Megan een mooie score neer van 12.850 en 12.550. Rek vind Megan nog een beetje eng en dat zag je in haar score (10.800). Megan eindigde op een mooie 5e plaats.

Rosalie de Boer turnde een hele goede wedstrijd. Op sprong heeft Rosalie vleugels. Het is prachtig om te zien. Ook rek turnde Rosalie zeer goed en zij behaalde op beide onderdelen de hoogste scores, resp. 13.450 en 13.100. Ook op vloer liet Rosalie een prachtige oefening zien (13.400). Als laatste de balk. Op de training gaat alles goed en nu liet Rosalie wat steekjes vallen, waardoor  zij uiteindelijk in totaal op de 4e plaats eindigde.

Liena Azmani was heel sterk vandaag. Zij liet zien dat zij op alle onderdelen goed mee doet, waarbij vloer en sprong uitblonken. Prachtige oefeningen op deze onderdelen leverde haar de scores op van 13.500 en 13.075. Op brug maakte zij een kleine misser wat haar uiteindelijk toch nog een score opleverde van 12.100. Nu nog even minder wiebelen op de balk (12.500) en dan gaat Liena knallen! Liena behaalde met deze scores de 2e plaats.

Elena Schilder is een stabiele turnster. De vloer blijft haar minste onderdeel, maar hier behaalde zij toch nog 12.700. Met een prachtige streksalto behaalde Elena op sprong 13.075. Op brug ging het lekker en scoorde zij de 2e hoogste score (12.400). Als laatste moest toen nog de balk. Helaas ging de radslag mis, maar ondanks dat behaalde zij toch nog een 13.050. Elena eindigde hiermee op de 1e plaats. Alle meiden hebben zich hierdoor geplaatst voor zowel de districtsfinale als de landelijke kwartfinale.

 

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Rosanne Blokker. Vorig jaar turnde Rosanne nog in de vierde divisie. Dit jaar doet zij mee in de derde divisie. Rosanne turnde beter dan de vorige wedstrijd. Dit keer bleef zij op de balk en ook brug en vloer waren netjes. Rosanne werd uiteindelijk 7e.  Rosanne is door naar de districtkampioenschappen, maar helaas op één plaats na niet door naar de halve finale van het NK.

In de derde wedstrijden mochten Jia Lu en Ilona laten zien wat ze in hun mars hebben. Deze twee meiden geven elke training 100%. Ilona is eerste jaars jeugd. Dit betekent dat zij ook tegen meisjes moet die een jaar ouder zijn dan haar. Ilona is echter constant en liet dit deze wedstrijd weer zien. Een mooie brugoefening en een vloeroefening waarvan zijzelf maar ook het publiek genoot. Uiteindelijk werd Ilona net als de vorige wedstrijd 6e. Dit betekent dat zij door is naar de districtkampioenschappen, maar heeft dezelfde pech als Rosanne, Ilona is ook op één plaats na niet door naar de halve finale van het NK.

Jia Lu had de vorige wedstrijd pech bij de brug en viel, waardoor ze de wedstrijd niet kon afmaken. Dit keer begon Jia Lu op sprong en zette hier gelijk een mooie score neer. Op brug ging dit keer alles goed waardoor zij hier ook hoog scoorde. Op balk waren er hier en daar wat wiebels, maar alsnog een mooie score. Vloer turnde Jia Lu ontzettend goed. We waren met z’n allen dan ook verbaasd dat er maar een 11.9 op het scorebord verscheen. Het bleek dat de jury een element niet geteld had. Jia Lu had dit element wel goed gedaan en kreeg daardoor achteraf nog 2.3 punten erbij. Jia Lu werd uiteindelijk verdient en dik eerste! Jia Lu is door naar de halve finale van het NK turnen en de districtkampioenschappen!

Meiden een topprestatie! Een top resultaat voor Mauritius. Graag willen wij de trainsters Linda, Christine, Marissa en Leonie bedanken voor hun inzet en natuurlijk onze sponsors JSC Sport en ETB Cas Sombroek, harstikke bedankt!

Sponsors

QR donatie