2e Competitiewedstrijd turnen Mirjam van Vlaanderen

Op zaterdag 19 januari werd de 2e competitiewedstrijd gehouden in Wormer. Mirjam van Vlaanderen van st. Mauritius deed mee in de tweede wedstrijd van de dag, in de categorie senioren niv.8. Deze categorie was samengevoegd met de junior-turnsters van een hogere divisie. Mirjam turnde een prima wedstrijd. Het was wel wat rustiger bij de wedstrijd omdat er een aantal turnsters zich wegens ziekte hadden moeten afmelden.

 

Mirjam begon deze wedstrijd bij het toestel balk en was gelijk als eerste turnster aan de beurt. Haar balkoefening ging erg stabiel en zonder wiebels, met mooie en hoog uitgevoerde sprongen. Helaas moest zij bij de koprol een keer van de balk afstappen. Toch behaalde ze een prima score, de hoogste bij de senioren.

Het volgende onderdeel was de vloer. Mirjam heeft een nieuwe vloeroefening die ze dit seizoen ook bij competitiewedstrijden doet. Zij turnde een mooie strakke vrije oefening, zonder fouten. Ook hierbij haalde ze de hoogste score van de senioren met bijna anderhalve punt verschil.

Daarna volgde de sprong. Bij het inturnen ging het nog niet helemaal goed, maar toch maakte ze twee mooie overslagen met een prima landing als wedstrijdsprongen en behaalde daarmee een goede score.

Het laatste toestel van deze wedstrijd was de brug. Helaas ging Mirjam er bij de ophurk vanaf, terwijl dit onderdeel eigenlijk altijd goed gaat. Maar verder turnde zij een nette brugoefening.

Mirjam eindigde deze tweede competitiewedstrijd op een 10e plaats, 4 plaatsen hoger en 2 punten hoger in de totaalscore als bij de eerste competitiewedstrijd.

Sponsors

Avia Club stand