Dames competitie D1/D2 en 4e Divisie 29-03-2014

De laatste competitiewedstrijden voor de D1/D2 en 4e divisie dames zijn gehouden in Oostzaan en de Wormer. 

Als eersten kwamen de meiden uit de categorie pupil 1 D2 in actie. Frances en Neline turnden een goede wedstrijd. Beiden werden rayon kampioen en gingen met een mooie beker naar huis. De meiden komen volgende week weer in actie tijdens de regiokampioenschappen, daar is de concurrentie sterker, dus zijn wij benieuwd hoe ze daar gaan scoren.


Van de instap D2 turnden in de eerste wedstrijd Anouk, Vienna en Noortje en zij hebben prachtige scores neergezet! Ondanks een wat wiebelig begin op balk, lieten zij daarna nog prachtige dingen zien. Vooral de brug was heel mooi. In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Loes, Eva en Alyssa. Deze meisjes begonnen de wedstrijd al sterk met mooie balkoefeningen waardoor de rest van de wedstrijd ook goed verliep! Eva behaalde daardoor de 5e plaats en Alyssa werd knap 4e.
Vervolgens kwam de D1 en 4e divisie in actie. In de categorie jeugd beten Sophie, Robine, Josephine en Puck het spits af op vloer. Zij lieten allemaal een hele nette oefening met daarin voor het eerst goede wisselspagaatsprongen. Sophie scoorde met 2 overslagen goed op sprong, waar Josephine met een oefening zonder stopjes haar hoogste score noteerde. Robine blonk vandaag op alle toestellen uit: een goede salto op brug en als enige een balkoefening zonder val. Dit resulteerde in een 2e plaats dus een zilveren medaille. Sophie werd 6e, Josephine 7e en Puck 13e.
Tegelijkertijd kwamen op de andere baan Shannon en Sofie in actie in de categorie instap D1. Na een wat rommelige start op de balk herpakten ze zich goed op vloer en brug waarna ze toch allebei in de prijzen vielen. Beide meiden mochten een medaille in ontvangst nemen: Sofie werd 2e en Shannon 5e.
Daarna was het de beurt aan Anouk en Mijntje. De vorige wedstrijden hebben zij beiden met afstand de eerste en tweede plaats veroverd en dat lukte deze keer weer. Met allebei een fantastische balkoefening, een mooie sprong van Anouk en een goede ophurk van Mijntje werd Anouk weer eerste en mocht Mijntje weer de zilveren medaille in ontvangst nemen. Anouk werd met 3 keer een eerste plaats rayonkampioene en mocht de beker mee naar huis nemen.
De vijf pupillen 2 turnsters turnden in de derde wedstrijd en verrasten ons door alle vijf op de balk te blijven staan, inclusief radslagen handstanden en spagaatsprongen! Durfde Yinglian de vorige wedstrijd niet over de kast, nu turnde zij een hele mooie overslag over de kast, ontzettend knap. Ook op brug liet zij de salto zien en op balk een radslag, goed gedaan Ying! Kim kon de vorige wedstrijd niet afmaken door een val van de brug. Deze keer ging het wel goed! Super knap dat Kim zo snel weer haar oefening op de brug turnt. Kim is 4e geworden en Ying 3e. Angel zit in een sterkere poule dan haar leeftijdsgenootjes Kim en Lieke. Dit zorgt er dus voor dat Kim en Lieke met minder punten wel op het podium staan en Angel niet, best frustrerend voor Angel! Angel verrast ons de laatste twee wedstrijden op sprong. Angel is uiteindelijk 8e geworden. Lieke turnde dit keer voor het eerst arabier flikflak op vloer, ook op balk liet Lieke dit keer radslag en radslag streksprong af zien, Lieke werd uiteindelijk 2e. Ilona turnt het hele seizoen vrij stabiel, maar het kan op sommige vlakken nog wat netter turnen daar gaan wij aan werken voor de volgende wedstrijd. Ilona is 1e geworden.
Bij de senioren turnde Stephanie voor het eerste mee in de 4e divisie. Op vloer had zij afgelopen week tijdens de training voor het eerst een arabier-flikflak-salto gedaan, maar op de wedstrijd maakte ze daar zelfs een arabier-flikflak-streksalto van! Stephanie werd 4e. Chantal turnde ook een mooie wedstrijd. Op brug en balk valt er nog iets te winnen, maar op vloer turnde Chantal zoals gewoonlijk heel sterk. Chantal is 2e geworden.

Weer veel medailles voor de turnsters van Mauritius en de Beukers. De aankomende weekenden staan er nog een aantal spannende doorstroomwedstrijden op het programma maar is het ook eindelijk weer tijd voor de toestelkampioenschappen, de leukste wedstrijd van het seizoen! Hopelijk kunnen de dames zichzelf ook tijdens deze wedstrijden weer bewijzen.

Wij willen JSC sport bedanken als selectiesponsor en SUCCES schoonmaak als teamsponsor.

Sponsors

Avia Club stand