Mandy Pelk haalt zilver op balk bij NK damesturnen te Tilburg

St. Mauritius sterk vertegenwoordigd in Tilburg 4 en 5 juni 2016

Een lang en redelijk zwaar seizoen eindigt voor de turnsters met de spannende finale in het prachtige complex T-Kwadraat in Tilburg.

1e divisie junior –Jia Lu Tuijp, Caitlin Veerman en Emma Sloots
Met een tribune vol familie en turnvriendinnen startten deze toppers in een sterk deelnemersveld op brug. Niet hun favoriet, turnden Jia Lu en Emma met inzet en souplesse, maar zoals verwacht in de achterhoede. Caitlin is normaal wel sterk op brug, maar dit keer liep het minder soepel. Op de altijd spannende balk ging het niet vlekkeloos. Jia Lu kreeg aftrek doordat een combinatie niet lukte. Caitlin turnde heel goed, maar viel helaas 1 keer van de balk. Emma viel ook 1 keer, maar overtrof zichzelf en zette één van haar beste prestaties neer. Op vloer deden Jia Lu en Emma het heel goed en gedegen, Jia Lu liet haar beste vloeroefening van dit seizoen zien. Caitlin turnde hier prachtig: zeer acrobatisch en met hoge sprongen, goed voor de top 4! Tot slot de sprong: Jia Lu liet een prima sprong zien waarbij zij een hoge score haalde. Emma zette een degelijke sprong neer. Bij een hele goede score zou Caitlin nog bij de eerste tien kunnen komen, met daarmee recht op een optreden in Ahoy. Caitlin overtrof zichzelf: ze werd tweede op sprong en negende in het totaalklassement: ze mag dus nog naar Ahoy! Jia Lu en Emma eindigden uiteindelijk als 28e en 35e .

  

Jeugd 1 N1 - Rosalie de Boer
De finale pakte voor Rosalie de Boer anders uit dan zij had gehoopt: zij was eigenlijk kansloos nadat zij 4 keer van de balk viel. Ze herpakte zich als een topsporter en liet op vloer een mooie oefening zien met goed geturnde series, gevolgd door twee mooie sprongen. Ook brug lukte niet zoals we van haar gewend zijn. Het resulteerde in een 13e plek.

 

 

 

 

 

Instap N2 - Mandy Pelk
Na een keurige vloer en sprong begon Mandy veelbelovend op brug, maar van de zenuwen kelderde ze naar beneden met een lage score als gevolg. Balk ging gelukkig wel goed. Ze werd in de meerkampfinale 27e . Mandy had zich ook gekwalificeerd voor de toestelfinale op balk. Ze moest als laatste en turnde een prachtige oefening die werd beloond met een fantastische 2e plaats en dus de zilveren medaille !

Felicitaties zijn er voor de zilveren plak van Mandy en de plaatsing van Caitlin voor Ahoy, maar op dit niveau zijn ook de andere uitkomsten ècht een pluim waard.

Dank aan sponsoren van de damesselectie ETB Cas Sombroek en Succes Schoonmaak.

Sponsors

QR donatie